ثبات در سیاستگذاریها؛ راهکار حفظ نقدینگی در بازار سرمایه
هفته گذشته مقامهای دولتی عربستان سعودی و روسیه، دو صادرکننده بزرگ نفت جهان، روز چهارشنبه در بحبوحه درگیریها میان اسرائیل و حماس، گرد هم آمدند تا درباره چگونگی پیشبرد سیاستهای انرژی و اثرگذاری در بازارهای نفت گفتوگو کنند.
دیدار شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، با الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه، در مسکو و در آستانه برگزاری نشستهای بینالمللی «هفته انرژی» در روسیه انجام شد.
خبرگزاری رویترز شامگاه چهارشنبه ۱۱ اکتبر (۱۹ مهر) در گزارشی نوشت در پی اعلام عربستان سعودی برای کمک به ثبات بازارهای انرژی، بهای جهانی نفت اندکی کاهش یافت.
به گزارش رویترز، بهای هر بشکه نفت خام برنت ظهر روز چهارشنبه به وقت لندن، با ۸۹ سنت کاهش، به ۸۶ دلار و ۸۷ سنت رسید. نفت خام غرب تگزاس نیز با ۸۴ سنت کاهش به ۸۵ دلار و ۱۳ سنت رسید.
پیش از نشست مشترک روز چهارشنبه مقامهای عربستان سعودی و روسیه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، بر اهمیت هماهنگی دو کشور در چگونگی مواجهه با بحران سیاسی-نظامی کنونی در خاورمیانه تاکید کرد.
حمله غافلگیرانه روز شنبه نیروهای حماس به خاک اسرائیل به افزایش بهای نفت انجامید و قیمت هر بشکه نفت خام را در بازارهای جهانی بهطور متوسط چهار دلار افزایش داد.
رویترز روز چهارشنبه بهنقل از مجید شنودا، معاون مدیر اجرایی شرکت مرکوریا در امارات متحده عربی، نوشت: «افزایش سه-چهار دلاری بهای نفت چشمگیر نیست، اما در صورت تشدید بحران نظامی در خاورمیانه، بهای نفت ممکن است بار دیگر به ۱۰۰ دلار برسد.»
عربستان سعودی و روسیه توافق کردهاند که تا پایان سال جاری میلادی، در مجموع ۱.۳ میلیون بشکه در روز از صادرات نفت بکاهند. این میزان کمی بیش از یک درصد از نیاز جهانی است. با این حال، این اقدامی است که، به نوشته رویترز، رهبران کشورهای دیگر را در مبارزه با شرایط تورمی ناامید کرده است.
افزایش بهای نفت با سیاستهای داخلی جو بایدن، رئيسجمهوری آمریکا، نیز همخوانی ندارد. دولت بایدن میکوشد در آستانه زمستان و شروع رقابتهای ریاست جمهوری سال آینده، بهای انرژی و بنزین را برای مصرفکنندگان آمریکایی پایین نگاه دارد.